.

Minun maailmani aukeaa rappusiltani... Siihen osuu aamun aurinko, piiskaa sateen pisarat, kasaa taivaan lumet. Niiden kautta minä tulen ja lähden. Niillä minä istun päivän vapaat, luon piirroksena mieleeni unelmani. On ne sitten pieniä tai suuria, mutta toteutuakseen ne vaativat aina töitä. Näin minä työstän puutarhani, elämääni ja haaveitani..

24. elokuuta 2011

Kun tapahtuu, niin tapahtuu...

Okei, kaikki tapahtui sitten taas hyvin nopiaaa kun otti tapahtuakseen. Maanantaina laitoin työhakemuksen, tiistaina sain kutsun työhaastatteluun jossa kävin samaisena päivänä ja tänään sain kuulla tulleeni valituksi; wow! Ja tiedättekö mikä on parasta, tällaista minulle ei ole koskaan ollut: virastotyöaika ma-pe klo 8-16. Oikeasti toivon todella, että tämä sato tuottaa hedelmää ja menestyn työssäni, jotta saisin pitää tämän luxuksen!

Tottakai tämä tieto laittoi pökköä pesään ja löytyi kummasti uutta intoa lähteä touhuamaan pihalle, kun tietää ettei kohta enää pysty.  No niin, joten tänään sitten kuskasin melkein 5 kuutiota multaa uuden kukkapenkin pohjaksi ja oikein ajatus huomisaamusta pelottaa, kuinka kipeänä pian paikat on. Kai sitä on jonkinasteinen hullu kun pitää voimiensa äärirajoille sykkiä?

Noh, huomenna jos kärräisi loput mullat, sitten muotoilisi ja olisinko jo liian ahne jos haaveilisen huomenna istuttavani jotakin? :) Ainoastaan harmittaa, että en saa koristemateriaalia istutusalueeseeni eli loppuviimeistelyjä en voi tehdä. En ole tainnut täällä vuodattaakkaan vielä, että kivimuurin korostuskin jää tältä vuodelta sekä moni koriste pihasta pois, koska en saa mistään järkevään hintaan luonnonkiviä! Siis kyllä, noita kiviä mitä on maaseutu pullollansa! En suostu maksamaan niistä niin paljon kuin kivitoimittaja pyytää. Viime kesänä sain kiviä hintaan 225€ 22,5 tonnia. Nyt pyydetään 15 tonnista kiviä 475€!!!!! Tämä on järjetöntä. Pitäkööt kivensä. Minä hommaan ensi kesänä kiveni muualta. Kumpa tietäisi jonkun pellon omistavan maaviljelijän jolta voisi pyytää tuomaan meille kivikuorman keväällä kun hän keräisi pellolta kivensä...Ainut mutta asiassa täällä päin on, että pellot ei ole täällä kivisiä niin kuin synnyin seudullani Keski-Suomessa.

Tänään sain myös mieluista postia, Puutarhan vihreä vuosi- kirja,  sekä Betonia ja veden välkettä- kirja oli nätissä paketissa ja nyt odottaa lukemista yöpöydällä :)

Hyvää yötä!


4 kommenttia:

Satua kirjoitti...

Tekisi mieleni sanoa, että mitäs minä sanoin... mutta taidan kuitenkin jättää sanomatta. ;D

Puutarhuri kirjoitti...

Missä kaukana sinä asut? Kyllä ainaki meidän seudulla kiviä riittää, meillä ja muillaki. :) Minä varmaan sinuna istuttasin niin paljon ku suinki vaan jaksasin, monesti menee illallaki 11 asti pihalla touhutessa, ku ei malta tulla pois.. ;) Äkkiä ne lihakset siihen tottuu..

-MiuTau- kirjoitti...

Moi, mie asun Muhoksella, oletko kuinka kaukana tästä? :) Ainakin mitä olen paikallisilta kysellyt niin aina vastaus on ollut, ettei meidän pelloilla ole kiviä! Mikä minusta on hyvin kummalista :) Tontiltammekaan ei rakennusvaiheessa löytynyt kuin kymmenkunta kiveä...Olen sanotaanko välistä hiukan turhautunut asiaan :) Kiven tilalla tontilta löytyy savea, kun hiukankaan kaivaa pintamaata pois...

Satua: Sano vain ' Mitäs minä sanoin...' Kestän sen kyllä :D

Puutarhuri kirjoitti...

Ai, voipi se olla ettei sillä seudulla ole kiviä kun on niin lähellä rannikkoa. Sekin alue kait on vielä osittain vanhaa merenpohjaa? On meiltä sitte vähän pitkästi matkaa sinne, aattelin että jos oisit asunu lähempänä, oisin muutaman kiven voinu sulle heittää. ;) Mut tulee täältä toista sataa kilometriä. :( Kovalla hinnalla ne kyllä yrittää siellä kiviä myydä!