.

Minun maailmani aukeaa rappusiltani... Siihen osuu aamun aurinko, piiskaa sateen pisarat, kasaa taivaan lumet. Niiden kautta minä tulen ja lähden. Niillä minä istun päivän vapaat, luon piirroksena mieleeni unelmani. On ne sitten pieniä tai suuria, mutta toteutuakseen ne vaativat aina töitä. Näin minä työstän puutarhani, elämääni ja haaveitani..

4. marraskuuta 2011

Pääsykokeet

No, niin pääsykokeet onnellisesti takana ja en voi sanoa,että täydellisesti meni. Kävin tosiaan pääsykokeissa Kajaanissa sairaanhoitaja ja Rovaniemellä terveydenhoitaja amk:ssa ja pakko todeta, että Kajaanin sosiaali- ja terveysalan oppilaitoksen tulisi käydä opintomatkalla Ramk:ssa, kuinka järjestetään sujuvasti toimivat pääsykokeet. Ramk:n suoritus täysi 10, sujuvaa, eikä turhaa odottelua. Kajaani täysi katastrofi.

Tiistaina olin Kajaanissa. Pääsykokeet alkoivat kello 8-9 ja ohjelmassa oli ensimmäisenä matematiikan koe. Noin kuusi tehtävää ja  hyvin meni jos osasi muunnoslaskut, roomalaiset numerot sekä tippalaskun ja oliko prosenttilaskukin. Sitten odottelu aikaa haastatteluun olikin 6 tuntia! Elikkäs, koko perkeleen päivä meni näihin kahteen osioon. Hei haloo Kajaani, tulisiko hiukan perehtyä miten muut oppilaitokset järjestävät pääsykokeet!! Sitten itse haastatteluosio oli sanoisinko hiukan outo. Huoneeseen päästyä minulta pyydettiin etätehtävä ja haastattelija luki sen. Sitten totesi, että tämä haastattelu pohjautuu tähän kirjoitelmaan. Hän luki paperista kysymyksen ja odotti, että vastaat siihen. Hän ei reagoinut vastaukseesi mitenkään ja ei oikein tiennyt halusiko hän vielä minun kertovan jotain vai mikä oli homman nimi. Vaikutelma koko haastatteluajan oli hyvin outo. Tai sitten vain minun ja haastattelijan kemiat eivät toimineet yhteen. Mutta Kajaaniin en usko edes pienissä haaveissani siis pääseväni.

Rovaniemellä alkoi pääsykokeet klo8.15-9.15. Samaan teoriaosuuteen osallistuivat sekä sairaanhoitaja sekä terveydenhoitaja hakijat. Tehtävänä oli kirjoittaa essee annetun artikkelin pohjalta ilman referointia, aiheena lapsen kuunteleminen. Matematiikan osiossa oli muistaakseni 5 tehtävää, muunnoslaskuja, prosentti- ja lääkelasku. Sitä mukaa kuin oli valmis sai lähteä ja oven ulkopuolella odotti haastatteluaikojen jakajat, jotka välittömästi ohjasivat sairaanjoitajat omiski ryhmikseen ryhmähaastatteluihin ja terveydenhoitajat omiksi ryhmiksi. Terveydenhoitajien ryhmäkeskustelu aiheena oli sitoutuminen. Ryhmässä oli kuusi henkeä ja meidän ryhmässä kaksi, eli minä ja toinen sanoimme kantamme ja muut komppasivat meitä. Yksi tyttö ei sanonut mitään!! Odotusaikaa oli noin 15min. ja samantien siitä pääsi jokainen yksilöhaastatteluun. Täällä oli kaksi haastattelijaa, toinen kirjasi ja toinen kyseli. Tunnelma oli mukava ja rento. Psytyi olemaan oma itsensä ilman, että jännitti kauhiasti ja sinun sanomisiisi reagoitiin. Ei ollut sellainen olo, että ouhuu kuuroille korville ja kysyttiin myös jatkokysymyksiä siitä mitä olit juuri kertonut. Haastattelija oli ns. läsnätilanteessa. Eli koko paketti, 4 osiota oli ohitse kahteen tuntiin kaikilla! Ja osioita oli siis puolet enemmän kuin Kajaanin pääsykokeissa.  

Mitä tämä saattaa myös kertoa itse oppilaitoksista? :)

Nyt sitten vain odotellaan, että saadaanko elämälle jälleen uusi suunta. Toivon todella, että pääsisin, mutta pelottaa toivoa liikaa, koska pettymys on kova jos ei sitten pääse. Hakijoita kuitenkin aina kutsutaan pääsykokeisiin nelinkertainen määrä kuin aloituspaikkoja on.

Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato.

Huomasin myös, ettei minua eikä koiriani ole tehty heräämään peräkkäisinä öinä klo3.00. Koiria ei olisi voinut ulkoilu vähempää kiinnostaa siihen aikaan, mutta kun oli pakko :)





Ei kommentteja: